לדווח על אדם שלא נכנס לבידוד

שאלה:

אדם שמחויב לפי ההוראות של משרד הבריאות להיכנס לבידוד, ומזלזל ולא נכנס, האם מותר למסור אותו לרשויות.

תשובה:

שלום וברכה, כבר הורו הרבנים שיש חובה הלכתית להישמע להוראות משרד בשל חשש התפרצות נגיף הקורונה. ואדם שלא נשמע להוראות ומזלזל ולא נכנס לבידוד הרי הוא מסכן את הרבים. ויש להתרות בו תחילה, ואם לא מתייחס מותר למוסרו לרשויות. בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט סימן שפח סעיף יב מי שעוסק בזיופים וכדומה, ויש לחוש שיזיק רבים, עה] מתרין בו שלא יעשה, ואם אינו משגיח, יכולין למסרו ולומר שאין אחר מתעסק בו אלא זה לבד.