שליח למרידה בה'

נמרוד פתח אתר להמרדה בבורא יתברך שמו. תרח מתפעל אותו ויש מקום לשליחת שאלות והכנסת תגובות וכדו' אך שום פוסט לא יכנס ללא אישורו של תרח. ואז נכנס לוט ומכניס דברי ארס שתרח עצמו לא חשב עליהם בכוחות עצמו אך כשהוא ראה זאת הוא אכן פרסם "בשם אמרו". הרן, שתמיד "ישב על הגדר" ולא ידע להחליט אם הוא משל אברם או משל נמרוד, קרא את המאמר והחליט להצטרף לכת.

מי מתוכם יהיה אחראי להסתו של הרן? לוט, כותב המאמר? תרח, המאשר? או שמא נמרוד ה"יצרן"?

תשובה:

שלום וברכה

אין ספק שלא נושאים באשמה… אבל תרח הוא העיקר, שהרי אין שליח לדבר עבירה והוא פירסם בפועל את דברי הבלע.

שנדע רק טוב.