מעשר כספים להורים

שלום רב.
שאלתי כאן בעבר אם אני לא טועה אם מותר לתת מעשר להורים בחובות שמכלכלים אותי ואת כל אחי הגדולים בשלב זה..
ונראה לי שנאמר לי שזה מותר, אשמח שתאירו את עיני אם אני טועה.
ועכשיו לשאלה שלי – אמא שלי הלוותה ממני מדי פעם כמה כספים ורשמה אצלה את מה שהיא אמורה להחזיר לי. ונזכרתי שעדיין לא נתתי מעשר, מותר לי לבטל את הכספים שהיא חייבת לי כנגד כספי המעשר שאני אמורה לתת?
תודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

כאשר ההורים זקוקים לסיוע כספי ודאי ניתן לתת להם כספי צדקה. מחילה מועילה במקום הפרשה רק כאשר לא מדובר בחוב אבוד בין כך… כלומר אם אכן היא אמורה להחזיר את זה ואתה יכול לקבל ממנה את הכסף ואתה מוותר על חובותיה זה יכול להועיל כמו מעשר.

באופן כללי כאשר ההורים במצב כזה שאין להם כסף ונזקקים ללוות מהילדים יש לעשות הכל כדי לתמוך בהם ביד רחבה ככל שניתן. אינני יודע את מצבך, אבל גם מה שמעבר למעשרות, אם כרגע אתה לא מחזיק משפחה והם נושאים בנטל בקושי, תן להם בשפע! אין הגיון שהם יכלכלו אתכם כאשר הם לא מצליחים לעשות זאת, ואתם תאכלו מפיתם ו"תלוו להם כספים"…

בהצלחה רבה ושבת שלום.