חמץ

אחרי מבוא השלום
לאור המצב של הקורונה יש אומרים שכאן בצרפת יכול להיות שיהיה מחסור במזון וגם אם לא יהיה נהיה מוכרחים לצאת לעשות קניות ויש כאלו שזה יהיה קשה להם לעשות זאת מהפחד להתגבר הומרוס האם מותר לאגור כמויות מזון ובהם חמץ כמו אטריות ואם ישארו למוכרם בפסח עם החמץ לאלה שלא נוהגים למכור.
בברכה

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע להשיב, כאן בארץ ישראל הוראת ראש הממשלה אתמול היתה שלא לאגור מזון הוא טען שלא יהיה כל מחסור באספקה. אין לי תשובה הלכתית לשאלתך כי בעצם אין איסור למכור חמץ, זו רק חומרא והידור חשוב, תעשה בזה לפי הרגשתך…

שנדע רק טוב ומהרה יבטל הוירוס הזה מן הארץ.