חובת קיום המלצות משרד הבריאות – קורונה

האם מבחינה התלכתית חובה לקיים את המלצות משרד הבריאות בענין המנעות מקורונה, למשל כגון: לא ללחוץ ידיים ? (הכוונה לאנשים בריאים, לא לחולים)

תשובה:

שלום וברכה

כל הוראה חובה לקיים זה פיקוח נפש, אבל המלצות כלליות כמו לא ללחוץ ידים וכמה שפחות להתקהל, זה בגדר הרחקה בעלמא, גם הם לא קבעו זאת כדבר נחרץ…

שנדע רק טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא כ"כ הבנתי זאת.

    בניו יורק הגבילו משתתפים ל500 (לא כולל תח"צ ועוד כמה יוצאים מן הכלל)
    בניו ג'רסי הגבילו ל250 וארצנו הקדושה ל100 איש.

    אז היכן בדיוק עובר הגבול הדק בין סכנה ו/או חשש סכנה לבין החלטה שרירותית? הרי מאוד לא מסתבר שמי שגר באיזור בו המומחים הגבילו לכמות מסויימת יותר לו מה שאסור למי שגר במקום בו המומחים הגבילו לפחות מכך או להפך! וכן לעוד הרחקות שתקיפות באיזורים מסויימים אך לא אמצו אותם באיזורים אחרים. מה הוא בדיוק המדד הקובע?

  2. החכם עיניו בראשו, וככל שניתן לקיים את ההמלצות בלי להפר את שיגרת החיים הבסיסית, כך טוב יותר. היטיב להגדיר זאת ראש הממשלה אתמול, כשאמר: יש כללים כאלו וכאלו, למעשה אל תתקהלו בכלל וזה הכי טוב..