כשרות בבית שלא מקפידים היטב על תרומות ומעשרות

רבני בית ההוראה,

אחותי הקטנה קנתה מן השוק העירוני, לפני שבוע או יותר, פירות וירקות. איני יודע מהיכן ויתכן שמחקלאי מגידול פרטי. הופרשו תרומות ומעשרות, אולם נראה שזה היה בלי קריאת שם, וכן יתכן כי לא הופרש כלל מעשר שני /עני. מי שהיא שהייתה במטבח, כן קראה שם לחלק מהדברים כמדומני , אבל יתכן שרק לחלק מהם. גם כאן איני יודע מה לגבי מעשר שני /עני.
היא השתמשה בירקות הללו לבישול. ולשימוש בתנור.
האם הכלים מותרים בשימוש? מותר לי לאכול כעת מאוכל שהתבשל.בכלים? ומה הדין אם איני יודע אם זה עדיין אוכל שיש בו את אותם הירקות הספציפיים?
וכן, מה הדין לגבי לחם שהכינה ולא הפרישה חלה/לא קראה שם – לגהי שימוש בתנור? עד כעת, לא אכלתי בביתי לרבות בשבתות ואיני יודע אם אני נוהג כהלכה. אין צריך לומר שהדבר לא נעים לי כלל.
מאד
אודה לתשובתכם
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אם זה היה כל הבעיה היינו יכולים לומר שכיון שזה רק ספק נקודתי וחד פעמי ומדובר באינו בן יומו, מספק יש להקל אם יש קושי להחמיר וכו', אבל לא נשמע לי שזה כל הבעיה… לפי מה שאתה מתאר, לא יודעים בבית או לא רוצים להקפיד היטב על דיני הכשרות, ממילא יש חשש במטבח זה שאירעו עוד כל מיני דברים, אתה צריך שתהיה לך מערכת כלים נפרדת לבישול ולאכילה.

ברכה והצלחה רבה