חובת בידוד לשוהים עם קורונה כאשר המעביד מתנגד

שאלה:

לפי הוראת משרד הבריאות מי ששהה באותו מקום ובאותם טווח שעות עם אדם שהתגלה אח"כ כחולה קורונה צריך להכנס לבידוד למשך 14 יום מאותו תאריך שהוא שהה עם החולה קורונה, השאלה שלי האם אני חייב הלכתית לדווח על בידוד בית כשהבוס מהעבודה מתעצבן עליי שאני מקטין ראש ושכל העובדים באו למרות החולה קורונה שהיה באותו יום במקום העבודה (מדובר בחנות של מוצרי מזון)?

תשובה:

אין להקל ראש בענין זה בשום אופן, חובה להשמע להוראות ומי שאינו נשמע להן מסכן את הציבור!

פורים שמח.

תשובה:

שלום וברכה, כבר הבאנו כאן באתר שיש חובה להישמע לכללי הבטיחות של משרד הבריאות. ואדם שמזלזל בזה הרי הוא מזיק את הרבים. (העובדות כבר מוכחות). ולכן עובד ששהה במקום של חולי קורונה ולפי כללי הבטיחות חייב ללכת לבידוד, אסור ללו ללכת לעבודה. והמעביד לא יכול לחייב אותו להגיע לעבודה – לא לפי ההלכה ולא לפי החוק. ואת תשלומי ימי המחלה ישולם בהתאם לחוק. בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. היה שם חולה קורונה והסופר עדיין פתוח לציבור והעובדים לא בבידוד אז לא ברור איפה הפיקוח? כל אחד עושה כראות עיניו (ורוב האנשים לא רוצים לבודד את עצמם) מה עושים במצב כזה?