פגם גנטי – שידוכים

משפחה שיש לה 2 ילדים עם פגם גנטי,כעת הבת בשידוכים, השאלה היא
האם חובה ליידע את הצד השני על שני ילדים,או מאחר ועושים בדיקת דור ישרים שהוא בודק שלבחור ובחורה אין להם את הפגם הנ"ל האם יש צורך עדיין ליידע את הצד השני.

תשובה:

שלום וברכה

אם אכן הבדיקה מוכיחה שלבחורה אין את הפגם הזה אין חשש לגבי הילדים, איזה טעם יש לספר? אבל כאמור רק אם אכן הבדיקה מוכיחה כך.

פורים שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש לציין שגם אם הבחור או הבחורה נשאים של הגן הפגום, כדי שיתפוס בילדים צריך ששניהם יהיו נשאים, הבדיקה היא רק על אחד מהם שאינו נשא. האם גם באופן זה לא לספר?