לתרומות לחץ כאן

בישול דג עם חמאה

שלום, האם אפשר להכין דג (לספרדים) עם שמן ולהוסיף גם מעט חמאה (פחות מכזית)? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

מנהג הספרדים שלא לאכול דג עם חלב וזה גם בפחות מכזית, אולם לגבי חמאה נהגו להקל!

מקורות:

מרן הבית יוסף כתב בחיבורו בסי’ פז, שאסור לאכול דג עם חלב לפי שסכנה יש בדבר. וכן נהגו עדות המזרח כמובא בבן איש חי פ’ בהעלותך אות טו, שו”ת רב פעלים ח”ב יו”ד סי’ י , כף החיים שם סעי’ כד , ויחוה דעת ח”ו סי’ מח.

אולם, הרמ”א שם דחה דבריו בחריפות, וכתב, שכנראה נתחלף לו חלב בבשר [שהרי אכילת דג עם בשר אסורה לדברי הכל]. ולפיכך נהגו בני אשכנז להקל בדבר, כמובא בפתחי תשובה שם סי’ פז. אך, יש מקהילות הונגריה שחשו בזה לדברי הבית יוסף, כמובא בס’ דרכי תשובה שם.

גם לבני ספרד שנהגו להחמיר בענין זה, אין האיסור אלא לאוכלם יחד ממש, אבל בזה אחר זה מותר לאוכלם אפילו באותה ארוחה ולא צריך המתנה כלל!

לגבי חמאה הקילו שמותר לאוכלה עם דג, ראה בן איש חי כף החיים ויחוה דעת שם.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל