ocd

בס”ד
שלום רב יש לי ocd מגיל צעיר והם מעסיקים אותי הרבה היה לי מחשבה או אמירה שאני אוריד את השיער כי רציתי נראה לי בתספורת הקרובה ואם לא אני מקלל את אלוקים נראה לי או שלא אכפת לי ממנו אני יודע זה אולי קשור לבעיה שלי אבל לא בטוח כי יש מצב שגם זה לא קשור לבעיה עכשיו הסתפרתי ובסוף לא הורדתי למעלה ועכשיו אני לא יודע מה לעשות אם להוריד את השיער או שבגלל שיש לי בעיה אז זה לא אומר שקיללתי בכלל

תשובה:

כל מחשבה כזו שאתה לא בטוח במאה אחוז שהיא היתה רצונית ויש בה הגיון ורצון חופשי ומשוחרר שלך, אין להתייחס אליה כלל וכלל, וגם אם נראה לך שאולי זה כן היה רצוני וכו', הכל שטויות ואין להתייחס כלל.