תענית אסתר לאשה עם ילדים בבית

אני בתוך שנתיים מהלידה האחרונה , עם 2 ילדים שאותם אצטרך להעסיק (בעלי לא יהיה בבית) אין לי כח לחשוב על צום! ניתן להתיר לי לא לצום?

תשובה:

שלום וברכה

תצומי, ואם תרגישי רע את יכולה להפסיק. יש קהילות שנהגו שנשים לא צמות צום זה, ויש את הוראת המהרש"ם להקל בתוך שנתיים ללידה, ואף ששתי הדעות האלו לא נפסקו להלכה, אם תרגישי רע, בצום תענית אסתר הנחשב צום קל, תוכלי לסמוך על כך.

רוב נחת והצלחה מרובה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מה הפירוש לא נפסקו להלכה. הרב עובדיה אומר שיולדת בתוך שנתי "שמרגישה חולשה" יכולה שלא לצום כל הצומות חוץ מט' אב ויוה"כ כמובן.

  2. כלומר זה בעצם מה שכתבנו, שאף שאין הלכה כדבריהם במקום חולשה הוא נהג להורות לקולא על סמך דברי המהרש"ם, לא ידעתי, אני שמח שכיוונתי, ומכל מקום בכל מקרה לגופו יש לשאול רב.

  3. אכן, אבל בכל מקרה כאשר אתה מדבר על חולשה מעבר לתחושת צום רגילה יש הרבה יותר סברא לסמוך להקל לאשה שבלאו הכי מנהג הרבה קהילות שאינן צמות צומות אלו.