חלום על ספר תורה שנפל

שלום הרב חלמתי שנופל לי ספר תורה מהידיים בבית כנסת באחד מן הימים האם יש פירוש לחלום ?

תשובה:

לדעתי אין צורך להתייחס, חלומו בזמן הזה הם כלום ולא נהגו להתענות עליהם, אף שספר תורה שנשרף הוא מהדברים שהיו מתענים עליהם ואולי גם אם נפל.

מקורות:

שולחן ערוך (סימן רפח סעיף ה) כתוב: "והעולם אומרים שנמצא בספרים קדמונים שעל שלשה חלומות מתענים בשבת, ואלו הן: הרואה ס"ת שנשרף, או יוה"כ בשעת נעילה, או קורות ביתו או שיניו שנפלו". תעשה הטבת חלום, או שתלך לבית הכנסת ובשעה שהכהנים עולים לברך ברכת כהנים תאמר את התפילה הזאת: ריבונו שֶׁל עוֹלָם, אֲנִי שֶׁלָּךְ וַחֲלוֹמוֹתַי שֶׁלָּךְ, חֲלוֹם חָלַמְתִּי וְאֵינִי יוֹדֵעַ מַה הוּא.

יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ ה` אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי, שֶׁיִּהְיוּ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה, בֵּין שֶׁחָלַמְתִּי עַל עַצְמִי וּבֵין שֶׁחָלַמְתִּי עַל אֲחֵרִים, וּבֵין שֶׁחָלְמוּ אֲחֵרִים עָלַי, אִם טוֹבִים הֵם חַזְּקֵם וְאַמְּצֵם, וְיִתְקַיְּמוּ בִי וּבָהֶם כַּחֲלוֹמוֹתָיו שֶׁל יוֹסֵף הַצַּדִּיק, וְאִם צְרִיכִים רְפוּאָה רְפָאֵם כְּחִזְקִיָּהוּ מֶלֶךְ יְהוּדָה מֵחָלְיוֹ, וּכְמִרְיָם הַנְּבִיאָה מִצָּרַעְתָּהּ, וּכְנַעֲמָן מִצָּרַעְתּוֹ, וּכְמֵי מָרָה עַל יְדֵי משֶׁה רַבֵּנוּ, וּכְמֵי יְרִיחוֹ עַל יְדֵי אֱלִישָׁע. וּכְשֵׁם שֶׁהָפַכְתָּ אֶת קִלְלַת בִּלְעָם הָרָשָׁע מִקְּלָלָה לִבְרָכָה כֵּן תַּהֲפוֹךְ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה וְתִשְׁמְרֵנִי וּתְחָנֵּנִי וְתִרְצֵנִי` .

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בעל הלבושי שרד היה מרבה להתענות תענית חלום. עד שהתברר לו שהמזיקים הם אלו שמראים לו תחלומות כדי שיפריע לו בלימוד. ולכן לא חשש יותר לחלומות שווא ידברון, ונראה לי שזאת הסיבה לחלומות כדי להכניס תבנאדם לעצבות כנ"ל.