האזנה למקרא מגילה / אכילה לפני קריאת המגילה

שלום וברכה כבודו,
1.בצאת צום תענית אסתר, האם אני כאישה מחויבת להתפלל ערבית? (מותר לי לאכול ולשתות כרגיל בצאת הצום ללא תפילה?)
2. בצאת הכוכבים כשאני אאזין למקרא מגילה, האם חובה עליי להחזיק מולי מגילת אסתר ולעקוב עם העיניים אחר המילים שאני שומעת? (האם מותר בכלל להחזיק תנ"ך ולעקוב/לקרוא בלב?) זה חובה או שמספיק רק שאשמע?
תודה רבה רבה, תבורכו וחג שמח לכם צדיקים.

תשובה:

שלום וברכה

  1. נשים פטורות מתפילת ערבית כמבואר במשנה ברורה בסי' קו. אמנם לכתחילה אם את מרגישה בסדר אין לאכול לפני קריאת המגילה, כך תיקנו חכמים [למי שמרגיש טוב] שמא ימשך באכילה ויפסיד את המגילה.
  2. מספיק לשמוע, חשוב מאוד שלא להפסיד אף מילה ולכן עוקבים מתוך חומש ואם לא שומעים אזיו מילה קוראים אותה בפה מתוך החומש וממשיכים עד שמגיעים למקום בו אוחז הבעל קורא.

פורים שמח.