בעל הבית שביטל את הפועל אחרי שיצא הפועל לדרך

שאלה:

האם על הקבלן לשלם לפועל שזומן ליום עבודה במידה והקבלן התחרט בבוקר כשהפועל נימצא אצלו

תשובה:

שלום וברכה, פועל שהוזמן למלאכה ויצא הפועל לדרכו לבית בעל הבית, או למקום העבודה, הרי זה נחשב לתחילת מלאכה, ולא יכול הבעל הבית לחזור ולבטל את הפועל. ואם ביטל את הפועל אחרי שיצא הפועל לדרך, חייב הבעל הבית לשלם עבור כל יום העבודה. אמנם פוחתים לו משכרו ומשלמים לו שכר של פועל בטל – כמה היה רוצה שיפחתו לו משכרו ולשבת בטל בביתו. אם הפועל מצא עבודה חלופית באותו יום אחרי שביטלו אותו – פטור המעביד הראשון. בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שלג.