ביטול טבילת עזרא בגלל הקורונה

רב אחד הכריז במקסיקו סיטי שלדעתו יש להמנע ללכת למקוה לטבילת עזרא בגלל הקורונה וירוס, יש לציין שבמקסיקו יש ממש מעט מאד אנשים שנדבקו בוירוס הזה, ואצל היהודים ב"ה אף אחד לא נדבק.
האם יש לשמוע בקולו, או אפשר לומר על דבר כזה שומר מצוה לא ידע דבר רע, וגם שאותו רב לא אסר ללכת למקוה אלא רק אמר שהוא מיעץ כך
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

זו בהחלט שאלה לא פשוטה, לדעתי ונראה שכך רואים בארץ ישראל, יש להשמע להוראות משרד הבריאות, להקפיד היטב על מה שהם מגבילים, אבל מה שהם לא מגבילים אין צורך לחשוש, חובה לקיים חיים סדירים לא יתכן שכל העולם יסתגר בבית… אבל אינני יודע אם משרד הבריאות שלכם יעיל מספיק, אתה יודע טוב ממני… במדינת ישראל הוא פועל מצויין ולכן ברור לי עכ"פ בא"י שיש לשמוע להנחיות שלהם ולא מעבר לכך.