איך מנקים את הבית לפסח?

שבוע טוב. השאלה היא לגבי הכשרת הבית לפסח ולא רק המטבח. רציתי לדעת בבקשה איך להכשיר את הבית לפסח? האם צריך כל דבר בבית כל מגירה, כל פרט לנקות ממש בלטה בלטה לעבור על כך חפץ כל פריט שקיים בבית ולא להחסיר מכלום? תודה רבה בשורות טובות

תשובה:

שלום וברכה

חמץ פירושו חתיכות מאכל הבא מדגן… אבק אינו חמץ, ליכלוך ושומניות אינו חמץ, מקום שאין סיבה לחשוש שהגיע שם חמץ, אזי אין סיבה… כמובן בית שיש בו ילדים קטנים אזי כל מקום שבהישג ידיהם יש לבדוק, אבל בלי לחץ ועצבים. פירורים על הריצפה נחשבים מטונפים ואין בהם איסור, רק דבר הראוי למאכל עדיין יש בו איסור. לכן מנים את המקומות שבהישג יד הילדים או שמכניסים שם חמץ במשך השנה, ובסוף גם עושים מכירת חמץ וביטול חמץ ובזה קיימת את חובתך בהידור.

בהצלחה