הייתי רוצה לדעת מה הדין בתנור חלבי שגלש לתוכו שמן מתבנית עם עוף חמה ואחרי כן הפעילו את התנור החלבי לאחר זמן שהשמן קרש וחיממו בו משהו מה דין התנור ומה דין הלחם שחיממו בתנור
תשובה:
שלום וברכה
אם התנור היה נקי לגמרי משאריות חלב, אזי הוא אמנם טעון הכשרה בליבון קל [נקיון יסודי, המתנה 24 שעות ללא שימוש, והפעלה על חומו המירבי], אבל הלחם מותר באכילה, כמובן בארוחה בשרית, אבל אם היו שם שאריות חלביות יש להמנע מאכילת הלחם.
אם התנור לא נקי משאריות של פירורים של פיצה מה הדין אז
כתבתי שאין לאכול את הלחם.
השאר תגובה