הנתבע לא מקיים את פסק הדין מה לעשות?

שאלה:

לאחר שחתם הנתבע על הסכם בוררות ויצא פסק דין לטובתי הנתבע לא מקיים את פסק הדין ולא מגיב להודעות והתראות, כרגע בית הדין רוצה לתת לי היתר לכמ"ש, אני לא מתמצא בדברים האלו משום שמעולם לא היה לי דין תורה בנושא ממונות, אך נראה שהנתבע לא ממש מפחד מבית הדין ואף מתנהג בצורה מזלזלת בכך שהוא לא עונה לשום התראה והודעה או תביעה. מה ניתן עוד לעשות? ומה האפשרויות שלי להשתמש בכמ"ש? (מדובר בהמון כסף ואני ממש לא ישן בלילות מפחד שהנתבע מנצל את הזמן בכדי לעקר את יכולת בית הדין ואת יכולתי לממש את פסק הדין)

תשובה:

שלום וברכה, חתימת שטר בוררות מחייבת את הצדדים מצד החוק. בית הדין לא מתחיל לדון לפני חתימה על שטר בוררות, שזה הכוח היחידי שנותן להם לאכוף את פסק בית הדין. אחר שיש פסק בית דין לא ניתן לסרב לקיום הפסק, ואם צד אחד מסרב בית הדין נותר היתר לפנות להוצל"פ כדי לאכוף את הפס"ד. אני באמת לא מבין מדוע אתה מפוחד ולא ישן בלילות?! אם חתמתם על שטר בוררות ויש פסק דין, הוא צריך לפחד ולא לישון בלילות… בהצלחה רבה.