אשתו של אבל ומשלוח מנות

בעלי בשנת אבל על אמו. היא נפטרה לפני 3 חודשים. אני מבינה שלא שולחים לו ושהוא נותן רק אחד. אבל אני כאשתו מותר לי לקבל מאנשים שבאים להביא מנות או שאכריז שבגלל שהוא אבל לא לשלוח. והאם מותר לי לתת ליותר ממשלוח מנות אחד. ואם מותר לי לקבל מאנשים כמה שירצו להביא האם מותר לו לאכול מזה

תשובה:

שלום וברכה

למשפחה מותר לתת, אבל לא לאנשים שקשורים דוקא אליו, אלא לשכנים וכדומה שגם ממך מתבקש לתת.

בשורות טובות ופורים שמח.