לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מצוקות נפשיות והטיפול בהן במסגרת בית ספרית

האם מותר או חובה למופקדים על חינוך ילד בבי"ס יסודי (חינוך עצמאי) להשתמש באנשי מקצוע כגון פסיכולוגים, סוציולוגים, קרימינולוגים וכדו', כדי לאתר ו/או לזהות אם קיימת אצל הילד נטייה מינית לבני גילו וכדו'

תשובה:

שלום וברכה,

אין תשובה ברורה וקבועה לשאלה שלך… בית הספר אינו מופקד על ענינים אלו, אבל ככל שמתעוררת בעיה בבית הספר, ילדים מתלוננים… הילד הזה עצמו נראה במצוקה, ברור שעל כל גורמי החינוך להכנס לתמונה כדי לפתור את הבעיה בצורה נכונה רגישה ועדינה לרווחת כולם ולתועלת הילד הזה וסביבתו. יש לסמוך על גורמי החינוך שמתנהלים בצורה הזו, אני מניח שיש אנשים חכמים במערכת, תאתר אותם ותתיעץ איתם על הענין בלי אמוציות ובלי כעסים בצורה ענינית ותועלת הענין.

ככלל, כאשר מדובר בילדים לא מדובר בדרך כלל במשהו אמיתי, אלא בסוג של חוסר בשלות או סקרנות שלא מנותבת נכון, או סוג של הליכה על הגדר – בחינת גבולות וכדומה, ויש להזהר מאוד מלהטיל על ילד סטיגמה שלילית כזו בלי הבחנה מקצועית לגמרי ממש.

שבת שלום ובשורות טובות.