לידה בבית חולים דתי

שלום וברכה, האם כמו שאפשר להתפלל לא ללדת בשבת אפשר להתפלל לא ללדת בזמן שיצריך אישפוז בשבת? בפרט שהבתי חולים עושים המון חילולי שבת שלא לצורך.

תשובה:

אין בכך צורך, תפנו לבית חולים שפועל לפי הנחיות רבניות מוסמכות, יש בירושלים את שערי צדק, בבני ברק מעייני הישועה, צפונה יותר לניאדו, שם הכל יהיה בסדר גמור. כמובן מותר ללדת גם בבתי חולים אחרים בכל מקום יש הנחיות של רב המקום, רק ציינתי למי שרוצה להחמיר על עצמו, את המקומות המפוקחים לפי דעתי יותר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הלוואי והייתם צודקים שגם בבתי חולים אחרים מקשיבים להוראות רב, יש המון בתי חולים בחיפה ובטוחני שאין לאחיות או הרופאים שם שום חשבון של שבת, הן בכתיבה שלא לצורך ועוד המון המון חילולי שבת (לפעמים עשרות בשעה רק על מטופלת אחת)

  2. בחיפה אכן אינני מתמצא, אבל למשל הדסה בירושלים עשתה כברת דרך עצומה בשנים האחרונות הן מבחינת ההנחיות שהזכרת הן מבחינת כשרות, אינני אומר שהכל מתנהל שם לפי הסטנדרטים של מעייני הישועה, אבל הכח הצרכני של היהדות החרדית בירושלים בהחלט עשה משהו, וכמובן הקרדיט לרבנות בית החולים…