יש הפליית דתיים לאומיים בעולם הדיינות?

שלום רב מדוע ישנם כל כך מעט דיינים מהציבור הדתי לאומי כאשר ישנם לא מעט בעלי הסמכה לכך?

תשובה:

שלום וברכה

משום מה הפנית את השאלה לגורם שאינו מדוייק… אנחנו לא הועדה למינוי דיינים… אבל העובדה שציינת שגויה לגמרי, הכלל המסורתי הוא שבכל מינוי דיינים יש חלוקה לשלושה שלישים: שליש מהדיינים דתיים לאומיים, שליש ספרדים – אנשי ש"ס, ושליש אשכנזים ליטאים וחסידים – אנשי יהדות התורה. כך שאדרבה, למרות שעולם הישיבות והכוללים החרדי ענק פי כמה וכמה מזה של הציונות הדתית, הציבור המזוהה עם יהדות התורה שכולל את כל עולם התורה האשכנזי חסידי וליטאי, מקבל יצוג זהה לזה של הדתי לאומי הקטן ממנו לאין ערוך.

כמובן אין כוונתי להעביר ביקורת, אני חושב שעולם הדיינות מצויין ויש בו ת"ח חשובים ולא משנה מה הרקע ממנו באנו, רק מציין שהעבודה עליה ביססת את שאלתך שגויה.

שבת שלום ופורים שמח.