לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

האם להתפשר על רמה רוחנית בשידוך?

אני נפגשת עם בחור שמאוד מתאים לי מבחינת אופי, יש לו מידות טובות והוא בחור תורני. אבל יש בינינו קצת פער בשאיפות כי אני רוצה שבעלי ילמד תורה כל החיים או לפחות יעסוק במקצוע תורני, אך הוא מתכנן להמשיך ללמוד בישיבה עוד כשנתיים ואז ללמוד מקצוע בתחום המחשבים ולעבוד, עם קביעת עיתים לתורה (כי לא אוהב את תחום ההוראה). כמו"כ הוא מגיע ממשפחה ברמה דתית יותר נמוכה מהמשפחה שלי. שאלתי היא האם אלה דברים מהותיים או שאפשר להתפשר בגלל ההתאמה בשאר הדברים?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אלו דברים מהותיים מאוד. אמנם מצוי מאוד שבתחילה אנשים רוצים ושואפים ללמוד כל החיים ובסוף זה לא הולך, או מסיבות כלכליות או מסיבות נפשיות וחוסר יכולת וסיפוק וכדומה, אבל החשיבה אודות מהות החיים והדרך בה היית רוצה לחיות אותם היא מאוד משמעותיים, אינו דומה אדם שלכתחילה אינו מעוניין בכך מאדם שהחיים גררו אותו לשם. אינני יודע לייעץ ספציפית כי אני לא מכיר את שניכם, וזה לא אחראי, אבל ככלל פער השקפתי כזה הרבה פעמים יש לו השלכות לא רק בתחום הלימוד עצמו אלא בכל האוירה של הבית החינוך השבת והחגים והכל. יש לבדוק ולהתייעץ עם אנשים שמכירים אתכם. בכל מקרה אם אכן יש ביניכם פערים ברמה הרוחנית כמו שהגדרת בכותרת, זה מאוד משמעותי.

ברכה והצלחה ושבת שלום.