תענית אסתר בימות המשיח

האם ינהג תענית אסתר בימות המשיח או יתבטל אם אפשר מקור תודה וישר כח

תשובה:

שלום וברכה

לא מצאתי מקור, והמשיח יצטרך לענות גם על שאלה זו.. מסברא נראה שהתנית תתבטל, משום שכפי שמופיע בס' קול תחינה תענית אסתר נתקנה בשלב מאוחר בעת חתימת התלמוד, מאות שנים אחרי שתיקנו את חג הפורים, ונראה שהיה טעם התקנה משום שראו שיצאו לגלות וביקשו סגולה להנצל כמו בימי אסתר, כלומר גם התענית הזו לכאורה יש לה שייכות לגלות…

שנזכה לכל הישועות.