רטיבות במזוזה שטשטשה קצת מאות

המזוזה קיבלה קצת רטיבות, בשל כך נוצר כתם רטיבות הנוגע במילה "הארץ"
אשמח לשלוח תצלום ולקבל תשובה.
מדובר במזוזה יקרה!…
תודה רבה.

תשובה:

בתצלום קשה לי להאמין שיצא כמו שצריך, יש להביא את המזוזה פיזית למגיה מקצועי שיבדוק האם נפסלה ואם יש אפשרות תיקון [במזוזה יש דין כתיבה כסדרן, כך שאם יש אות שנפסלה ממש לא ניתן לתקן, רק כאשר עדיין צורתה עליה והבעיה שהצורה אינה מושלמת מותר לתקן, ובענין זה יש הרבה חילוקים וצריך עין של מומחה הבקי היטב בהלכות].

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מחילה מרבינו אך כנראה נעלם מכבודו כי השואל ציין כי הטשטוש היה במילה "הארץ" שבזה אין שום בעיה לתקן. כל הבעיה היא כאשר הפסול נעשה לפני שם השם ששם לא ניתן למחוק ו/או לפסול אות ואין דרך לתקן אך לאחר שם השם האחרון ניתן לקלקל את צורת האותיות ולחזור לתקן כסדרן.