משלוחי מנות במקום עבודה

שלום הרב,
אני עובד במקום עבודה מעורב – וחוץ מזה יש פה גם גויים וגויות.
ההנהלה החליטה שכל עובד יביא משלוח מנות ביום ראשון ואז יערבבו את המשלוחים וכל אחד יקבל משלוח של מישהו אחר.
האם בכלל מותר לי לקנות משהו קטן ולתת לאמרגן שכן יכול להיות שזה יגיע לגוי ואני לא רוצה לתת לו מתנה. ויכול להיות שגם מישהי תכתוב פתק שאני אגלה במשלוח שאני אקבל ויהיה כתוב: "בתיאבון מפלונית…" וזה גם נראה לי בעיה.
מה הדין?
בברכה

תשובה:

שלום וברכה

אין בכך בעיה, כיון שאין לך כוונה לתת דוקא לגוי או לאשה, לכן אין כאן גם בעיה של קירבה יתירה, כולם יודעים שלא היתה כוונה כזו… רק לאחר מכן יש להתייחס בנימוס ולא בקירבה…

בהצלחה