לא תחנם – דרכי שלום

יהודי דתי עובד כשומר בתלמוד תורה שעובד בו גם טכנאי ערבי בגיל מבוגר וסובל מכאבים בברכיו. האם היהודי חייב לשאול בשלומו מפני דרכי שלום גם אם הערבי איננו רואה שהוא שואל בשלום יהודים במקום עבודתו.

תשובה:

אין חיוב לדרוש בשלומו, אבל מותר לדרוש בשלומו, משום שבסופו של דבר צריך אותו וההרגשה הטובה שלו חשובה למקום העבודה וליחסים ביניכם.

ברכה והצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. למה בעצם אין חיוב כזה? הרי הדין שמפרנסין עניי עכו״ם ושואלים בשלומם מפני דרכי שלום הוא חיוב? או שמא רק היתר?

  2. כלומר הדין הזה אינו כללי אלא תלוי בכל מקרה פרטי? הרי הוא נאמר בלשון רבים: ״שואלים״, ״מפרנסין״. האם לא מדובר כאן על צורת התנהגות כלל ציבורית?