כביסה בפורים / סעודת פורים

בס"ד
שלום וברכה
1. מה סדר קיום מצוות הפורים ? קודם קריאת מגילה או מתנות לאביונים ?
2. בפורים ובשושן פורים מותר לכבס במכונה וביד ?
3. מה הסכום שצריך לתת לכל אביון ?
4. סעודת הפורים נערכת רק בפורים ולא בשושן פורים (בעיר שאינה מוקפת חומה) ?
5. הוריי אוכלים מאכלים שאינם בכשרויות מהודרות , ולא מוכנים לאכול מוצרים שיש להם כשרות בד"ץ (לא בגלל הכשרות אלא בגלל בטעם ) השאלה שלי , אם אני נותנת להם במשלוח מנות מוצרים עם כשרות רגילה וחלב נוכרי , אני יוצאת ידיי חובת משלוח מנות ?

תשובה:

  1. הסדר בזה אינו חשוב.
  2. אין איסור לכבס בפורים, כך כתב באשל אברהם סי' תרצו לענין תספורת וגם כביסה בכלל, וראה כאן מאמר רחב בענין זה.
  3. מעיקר הדין יוצאים ידי חובה גם בפרוטה, אבל פוסקים רבים כתבו לתת נתינה חשובה – לאדם חסר אמצעים הכוונה 10 ש"ח לכל אביון, ולאדם מהשורה 50 ש"ח לכל אביון.
  4. חיוב הסעודה הוא רק ביום הפורים עצמו, אבל יש ענין בריבוי סעודה גם בליל פורים וביום ט"ו משום שהם ימי שמחה.
  5. את יכולה לתת למישהו אחר, אני מניח שיש לך איזו ידידה וכדומה.

פורים שמח!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מחילה מכבוד הרב.
    האשה שואלת על מתן משלוח מנות להוריה וכבודו מציע לה לתת למישהו אחר??
    גם אם תתן למישהו אחר הרי לא תוכל שלא לתת דבר להוריה, אם המנהג אצלה לתת כל שנה!!
    לגופו של עניין כיצד לא נתיר לה לשלוח להוריה דברי מאכל שישמחו אותם בהכשר המתאים להם?
    אתמהה!