תרומות ומעשרות בגידולי מים בבית

הנבטתי נבטי חמניה בתוך כלי עם אדמה במטבח.
השאלה שלי האם הנבטים חייבים בתרו"מ?
אם כן, כיצד לעשות זאת?

תשובה:

שלום רב

הפוסקים נחלקו אם גידולי מים חייבים במעשרות, ולכן בכל מקרה של ספק יש לעשר ללא ברכה.

מקורות:

בהר צבי זרעים ח”ב סי’ ל"א מחייב במעשרות, ובאז נדברו ח”ד סי’ נ"א חולק ופוטר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. סליחה לא שמתי לב.
    דבר הגדל בבית, וכגון שזה גדל תחת גג החלון ולא בסורג חיצוני, מפרישים בלא ברכה. אם גדל תחת כיפת השמים מפרישים עם ברכה.

    ראה רמב”ם מעשר פ”א ה”י ובראב”ד שם, תרומות פרק ה הל’ טו – טז.