מה זה קידוש שם שמיים?

האם בהתנהגות יפה דהיינו של אדיבות ונועם הליכות עם חילוניים וגויים מקיימים מצווה דאורייתא? האם יש צורך לכוון לכך?

תשובה:

שלום וברכה

מצות קידוש ה' באופן פורמלי היא כאשר אדם נדרש למסור את חייו לקיום מצוה, באופן שאכן הוא מצווה בכך, ראה גדרי ענין זה ברמב"ם יסודי התורה פרק ה. אבל גם מה שאתה מזכיר, שיהודי מאהיב את התורה ומצוותיה על אנשים בהנהגותיו, מצוה גדולה היא ושכר רב מאוד, כפי שהאריך הרמב"ם בהרבה פרטים בענין זה בהל' דעות פרק ה, וסיים שעל אדם כזה אמר הכתוב עבדי אתה ישראל אשר בך אתפאר.

שנזכה!