תיקון של הבן איש חי

איך אפשר לעשות את התיקון של הבן איש חי? האם אתם עושים?

תשובה:

שלום וברכה

אנחנו לא עוסקים בתיקונים וגם אין לך בזה צורך, העיקר לחזור בתשובה על החטאים ולהקפיד על שמירת התורה והמצוות בשמחה, תיקונים נועדו לאנשים בעל מדרגה גבוהה שמבינים ועוסקים בחכמת הקבלה, וכבר תיקנו כל מעשיהם כפי הענין הרגיל והפשוט של התשובה, ורוצים לתקן בדקות גם פגמים רוחניים שנעשו על ידם, אנחנו לא נמצאים במדרגות אלו ואין זה עסקנו.

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. כל השבתות שחוללתי בעבר, זרע לבטלה, אי שמירת נידה, כל העבר התשובה מתקנת?לפי הרב עובדיה צז"ל רק אם אתה לומד תורה המון שעות ביום כל חטאי העבר נמחקים לך, למי שאין כמה שעות ביום ללמוד תורה לא צריך שום תיקון על חטאי העבר?

  2. תומר ידידי, תדע שזו שאלה של היצר הרע! לא שלך! מה זה לפי הרב עובדיה וכו'…? תפתח רמב"ם הלכות תשובה ותראה שם מה היא התשובה! תשובה היא חרטה עזיבת החטא וידוי וקבלה לעתיד! ומי כמוך זכה לשנות את מהלך החיים ולעזוב הכל לזרוק מאחורי הגב, זה הרי מדהים!