ללכת אחרי אישה ברחוב

רציתי לדעת האם אחורי ארי ולא אחורי אישה זה כפשוטו או לא.
והאם בזמנינו שייך הדין לא ללכת אחרי אישה בגלל שיש הרבה נשים ברחוב

תשובה:

שלום רב

הגמרא בברכות סא א אומרת אחורי ארי ולא אחורי אשה, וכן בעירובין יח ב שיש להחמיר אפילו באשתו, ואם נזדמנה לו אשה יסלק עצמו לצד, ומה שכתוב בגמרא נכון תמיד… אבל חובה לדעת בכל ענינים אלו, שזה הכל כשיש לו דרך אחרת, אבל אם אין לו דרך אחרת, יזהר באיסורי הסתכלות ודי בכך. קשה מאוד היום כשהרחובות שוקקים להמנע לגמרי ויש לנהוג בצורה סבירה…

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שמעתי מהרב חותה שכיום שרגילות שנשים ברחוב אין את האיסור הזה אל א"כ מביא לו הרהור ,מה ידוע לכם על היתר כזה? תודה ,כל הברכות!