להחרים לתלמידי הישיבה שתייה חריפה

האם מותר לראש ישיבה להחליט ולהודיע מראש שמי שיגיע עם שתייה חריפה לישיבה בפורים אני לא רק שיחרים לו אלא ישפוך לו את התכולה?
כי התלמיד יכול לטעון אולי מותר להחרים ולהחזיר ביום מן הימים אבל לא להזיק לי?

תשובה:

שלום וברכה,

החרמת חפצים של רב לתלמידים: אם הדבר הוא דבר שאסור או לא חינוכי לתלמיד, מותר לרב להחרים ולא להחזיר, כיון שהחינוך של התלמיד מסור ביד הרב. אם החפץ לא דבר גרוע, אלא שמפריע לתלמיד להיתכרז בלימודים, מותר להחרים לזמן, ואסור להחרים לצמיתות.

אם הנהלת הישיבה הודיעה מראש שתלמידים שיביאו חפצים מסוימים לישיבה הישיבה תחרים את החפצים לצמיתות, שמעתי מהרה"ג אברהם דרבדריקר (אב"ד בנתיבות חיים) שמותר להחרים לצמיתות.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן