קנה עלייה מבית כנסת א' ורוצה לשלם לבית כנסת ב'

בס״ד
אדם קנה עליות בבית כנסת ועזב את בית הכנסת ורוצה לתת מה שהתנדב לבית כנסת אחר האם רשאי או לא ?
נא לציין מקורות

תשובה:

אדם שקנה עליה/מצווה בבית כנסת אחד חייב לשלם לאותו בית כנסת, ולא יכול לשלם לבית כנסת אחר.

בהצלחה.

מקורות: ביקשת מקורות – מאוד קשה לתת מקורות להלכה כה פשוטה. אדם שקנה חלב בהקפה ממכולת א' ורוצה לשלם למכולת ב' וכי יש צד להקל בדבר?!! כמו כן מתפלל שרוכש מצווה הקנייה היא קנייה לכל דבר, ויש מקורות רבים שהמכירה דינה כמקח וממכר לכל דבר, ויש הסוברים שיכול הקונה למכור לאחרים ולהרוויח. וגם שיש בזה נדרי מצווה, אבל הנדר הוא לתת לבית כנסת זה, תמורת המצווה שרכש. ואפילו בנדרי צדקה יש בעיה להעביר מעני לעני. וכ"ש כאן שרכש מהבית כנסת מצווה שחייב לשלם לאותו בית כנסת.