סרבן בית הדין שהחליט לתבוע בבית דין

זוג בארה"ב עם כמה ילדים והבעל נהיה מאוד מדרני (או יותר מזה) והוא סירב כמה פעמים בבי"ד, ויש לי הכתב סירוב עליו, והרבה פעמים קורא לאשתו לבי"ד סתם רק לצערה בלי לפרש טענותיו ואף פעם לא מגיע בפועל, וכמובן כל פעם מבי"ד אחר, ועכשיו היא מצאה קונה להבית והבעל שלח לה הזמנה שטוען כאילו שהבית שלו על אף שבין בדין תורה ובין בבית משפט כבר חתם שהוא שלה, וההזמנה הוא רק כדי למשוך את הזמן עד שתאבד את הקונה, השאלה האם היא יכולה להשיב שכיון שהוא כבר מסרב אינו יכול לתבוע בד"ת עד שיציית?

תשובה:

שלום וברכה,

אחרי שקיבלתם כתב סירוב מבית דין שהבעל סרבן, אין חובה להגיב לשום הזמנה של הבעל, ועליכם להודיע לבית הדין שאליו הוזמנתם, שיש בידכם כתב סירוב מבית הדין, ואין עליכם חובה להתדיין עם הבעל. וכל התדיינות שלא תהיה מותר לכם לפנות מיד לערכאות.

בהצלחה.