מומר שולח שליח שיפדה את בנו

אב מחלל שבת לא מעוניין לפדות את בנו. אבל מוכן שהסבתא תפדה השאלה האם יכול למנות אותה שליח ( למ"ש שמאפשר לפדות ע"י שליח ) או שמומר לא יכול למנות שליח.

תשובה:

שלום וברכה,

מומר יכול למנות שליח, ורק גוי התמעט משליחות. ולכן האבא שמצווה על מצוות פדיון הבן מותר לו למנות שליח שיקיים את חיובו, ובזה נחשב כאילו האבא קיים את מצוותו ופדה. אבל צריך שהאבא ימנה בפירוש את השליח שיפדה את בנו.

בהצלחה.