טעות במשלוח מנות

שלום, כבוד הרב
ראובן שלח משלוח מנות
על ידי בנו הקטן לחברו שמעון, אך הילד בטעות אמר לאשתו של שמעון שמשלוח מנות מיועד לאשתו של שמעון (או שאמר סתם שזה מיועד למשפחה של שמעון בלי לפרט שזה נשלח לשמעון דווקא) . אחרי זה אשתו של שמעון אכלה את משלוח מנות (ביחד עם ילדים), וגם אולי נתנה מזה לבעלה אשר חשב שאוכל משלוח מנות של אשתו או משלוח מנות "כללי" .
האם ראובן יצא ידי חובתו למרות הבלבול שקרה?

תודה רבה!

תשובה:

מיד שנכנס המשלוח מנות ליד ביתו של שמעון זכה שמעון במשלוח מנות מדין קניין חצר. ונחשב ששמעון זכה, ויצא ראובן ידי חובה של משלוח מנות.

אם המשלוח מנות לא נכנס לביתו של שמעון ואשתו של שמעון קיבלה את המלוח ברחוב והגביהה ואכלה את המשלוח מנות. מסתבר שאין קפידא בדבר מצד ראובן כדין כל המפקיד על דעת אשתו ובניו ומפקיד – ויצא ראובן יד"ח.

אם לא זכה שמעון וראובן מפקיד שיינתן המשלוח רק לשמעון ולא לאשתו ובניו, הרי זה מתנה בטעות ואין כאן מתנה, ולא יצא ראובן יד"ח.

בהצלחה.