הפרת זכויות יוצרים בהעברת ארון קודש

שלום
בבית הכנסת שלנו רוצים להחליף את ארון הקודש הישן בן יותר משלושים שנה בחדש ומתאים לצרכים ולהעביר את הישן בבית כנסת אחר. אך האדריכל שבנה את המבנה בהזמנה טוען בעלות(זכות יוצרים) על הארון הקודש מכיוון שהוא רואה בה חלק מהיצרה למרות שאינה קבועה בקירות המבנה. איך ניתן לפעול, ומה מותר ומה אסור ? בתודה.

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לבית כנסת למכור את הארון הקודש לבית כנסת אחר. ואין בכך משום הפרת זכויות יוצרים.

בהצלחה.

מקורות:

חוק זכויות יוצרים אוסר להעתיק יצירה. אבל אדם שרכש יצירה/תוכנה מותר לו למכור את התוכנה שרכש לאדם אחר. ולכן לא ניתן לעכב על הבית כנסת מלמכור את הארון הקודש. מלבד זאת, באדריכלות לא שייך מושג של זכויות יוצרים, מאחר וכל בית וכל בית כנסת נצרך אדריכלות שונה. ולא ניתן להעתיק מבית לבית.