לחתום בחוזה על בוררות בבית משפט

אני עומדת לפני חתימה על הסכם עבודה מול יזם. הוא מעונין שבהסכם יכלל סעיף שאומר שבכל סכסוך הנוגע להסכם זה, תהיה סמכות השיפוט הבלעדית נתונה לבית משפט השלום- שאלתי: האם יש בעיה עם הסעיף הזה? האם עלי לדרוש לשנותו לבוררות בבית דין? (היזם עו"ד ואינו חרדי, קרוב לוודאי שלא יסכים)

תשובה:

שלום וברכה,

לקוח שעוסק מול חברה שאינם שומרי תו"מ מותר לו לחתום על חוזה שמתנה שכל התדיינות תהיה בבית משפט אזרחי.

בהצלחה.

מקורות:

בחתימה על חוזה שמחייב לדון בבית משפט אזרחי אין בחתימה איסור, אלא שמייקר אותם ויש בזה משום חילול השם. ובמקרים שעוסק עם חילונים וחותם על כך שלא מרצונו – לא מייקר את בית משפט, ואין בזה משום חילול השם, וגם אם לא יחתום ידונו אותו בבית משפט. ולכן מותר לחתום חוזה מול חברת תקשורת/חשמל/מים/ועוד. וכן מותר לחתום חוזה על רכישת דירה מאדם שאינו שומר תו"מ כיון שגם ללא חתימת החוזה יתבע אותו השני בערכאות.

כן כתב הגאון הרב יהודה סילמן בקובץ הישר והטוב ח"ד עמוד מו.