כסף שמופקד אצל הרב בישיבה – מה דינו

משגיח בישיבה שנוטל פיקדון כספי מתלמידים ומניחו בארון נעול בחדרו, האם נכנס כשומר להתחייב בגניבה ואבידה וכדו'? יש לציין כי ייתכן מצב שהמשגיח בעת צורך ישתמש בכסף [כגון למונית דחופה וכדו'] ומחזיר אח"כ לקופה.

תשובה:

שלום וברכה,

מעות שמופקדות ביד שומר, ומותר לשומר להשתמש במעות (כאשר המעות אינם צרורים וחתומים), דין השומר כשומר שכר, גם אם לא השתמש עדיין. והם התחיל להשתמש במעות – אפילו השתמש בפרוטה אחת, נעשה לווה על כל המעות וחייב באונסים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן רצב סעיף ז ובנתיבות שם ס"ק י.