הוספת מים לחמין – המשך

האם מותר להוסיף מים לחמין בשבת מקומקום שמונח ליד סיר החמין על הפלטה ששפיכה מהקומקום לסיר החמין היא מכלי ראשון לכלי ראשון.

תשובה:

זה מותר גם לפי הגר"ע יוסף, אבל בזה אתה נכנס לחשש של בשר בחלב, א. משום שלכתחילה מקפידים על ניצוק חיבור [אף שבזה בדיעבד אחרי שעשית מקילים] ב, אם יהיה חיבור של אדים חמים מהחמין לקומקום הוא יעשה בשרי. לכן יש להמנע לגמרי מהוספת מים לחמין בשבת לשיטת הגר"ע יוסף.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מחילה מהרב, הגרע לא מתיר את זה, מחמירים את דעת רבנו יונה שהקילוח מהמיחם מתקרר עד הגיעו לסיר שעל האש, אין היתר לבני ספרד לעשות את זה

  2. נכון, אף כי רבים חולקים ומבארים שרבינו יונה לא דיבר באופן זה כפי שהביא בילקוט יוסף סי' רנג, ואגב, לענין מה שכתבת לי שכל הספרדים אוסרים זאת, ראה שם מדברי הרב משאש שהקל בזה