טלטול פומפייה בשבת

שלום,
האם פומפייה היא מוקצה בשבת (ידוע לי שאסור להשתמש בה, השאלה אם מותר להזיזה ובמידת הצורך לשטוף אותה)?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שאסור להשתמש בפומפיה בשבת, ממילא היא מוקצה ככל כלי שמלאכתו לאיסור, ומותר לטלטלה רק לצורך מקומה, אבל לא כדי לרחוץ אותה.

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. פומפיה שאני מכיר הכוונה למגרדת, מה שהיינו משתמשים לריסוק גזר כשהיינו צעירים ועוד לא היה מעבד מזון חשמלי.. או כשרוצים לגרד רק גזר אחד ולא רוצים ללכלך כלים גדולים.