הפרשת חלה מעיסה שדעתו לחלקה

שאלה:

שלום רב, אדם שלש עיסה בשיעור חיוב חלה, ע"מ לחלקה ל2 חלקים שאין בהם שיעור חלה כדי להכין מהם מאפה חלבי ומאפה בשרי, האם חייב בהפרשת חלה?והאם יכול לברך?
והאם יש הבדל אם אוסיף לעיסה עצמה בשר ולעיסה השניה חלב לבין מקרה שהוא לא משנה בבצק כלום אלא ממלא באחד מילוי בשרי ובאחד מילוי חלבי?
נשמח לקבל מקור לדין אם אפשר..תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה נחלקו הדעות, ולכן אם בכל אחד מהחלקים אין שיעור חלה יש להפריש בלא ברכה.

מקורות:

המקרה הרגיל של עיסה על מנת לחלק נאמר לגבי חלוקה לכמה אנשים שונים, ראה שו"ע סי' שכו סעי' ב ובביאור הגר"א שם ס"ק ז. וכ"כ מהר"י קורקוס פרק ו הלכה יט, וכן הוא בש"ך שם ס"ק ה ועוד על פי הכרעת רוב הראשונים. אמנם ראה בגר"א שם שלדעת רבינו יחיאל מפריז והראב"ד גם כששני החלקים נשארים אצל אדם אחד אם מקפיד עליהם אינם מצטרפים, וראה בפתחי תשובה שם דבר דומה, וכן הכריע החזון איש זרעים ליקוטים סי' ב אם מקפד שלא ישכו זה בזה.