דריכה על אותיות בעברית

שאלה:

בסד

שלום הרב
בבית הספר יש מורים ששמים מילים מודבקות לזמן רב על הרצפה. האם יש בעיה הלכתית לדרוך על מילים או אותיות בעברית (כתב קטנים- כפי הכתב שאני כותב בו עכשיו).

תשובה:

שלום וברכה

אין בעיה לדרוך על אותיות בעברית ככל שמדובר בדברי חול, בכתיבה אשורית [כעין של ספר תורה] של אותיות סתם ללא משמעות, אין אמנם חיוב גניזה אבל אסור לזורקם בבזיון, כן הורה הגרי”ש אלישיב. לכן אם מדובר בכתב כזה יש להמנע. לגבי אותיות מרובעות שבזמנינו נחלקו הדעות, בראשית חכמה שער היראה פרק טו החמיר בזה, וכ”כ בשו”ת שלמת חיים יו”ד סי’ שעא ועוד אחרונים, אולם למעשה כבר פשט המנהג להקל בזה ולזרוק לאשפה, ופוק חזי מאי עמא דבר, לכן בכתב כזה יש להקל.

וע"ע מש"כ שו"ת אגרות משה יורה דעה חלק ב סימן עו

ובדבר הכנסת עתונים וכן מילון שנדפסו באותיות מרובעות של דפוס לבית הכסא אין בזה שום איסור כי אינם אותיות ששייך ללמד מהן דינים, ואף כתב אשורית שנכתבו כהוגן שכשרים לסת"מ אינו ברור האיסור אך מ"מ מהראוי להחמיר בכתב אשורית אם נכתבו בהו דברי רשות אבל עתונים שרובן כותבים דברים שאין ראוין להכתב בכל אופן ליכא איסור להכניסם לבית הכסא אבל עצם הקריאה בהם אינו מן הראוי