מתנות לאביונים

שאלה:

שלום כבוד הרב אדם שהביא לאברך לפני פורים מתנות לאביונים וביקש ממנו שהוא יזכה במעות אלא רק בפורים אך אותו אדם לא יודע האם באמת אותו אברך יקפיד על זה ואולי ישתמש לפני פורים-השאלה אם יצא אותו אדם ידי חובה לכתחילה? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שהוא יקיים את בקשתו, חשוב לציין שאכן לכתחילה לא נותני לעי לפני פורים מחמת החשש הנ"ל, אבל בכל מקרה כבר נהגו ישראל לתת ולחזור ולתת לכמה וכמה עניים כדי שיהיו בטוחים שמצאו עני מהוגן וגם כדי להרבות בצדקה, צרכי עמך מרובים…