מספר הנרות בהדלקת נרות שבת

שאלה:

אחרי החתונה קרה שהפסדנו את האוטובס האחרון של ערב שבת, ונאלצנו ללכת ברגל למקום שבו התארחנו והגענו רק אחרי השקיעה ולא הדלקתי נרות שבת. מאז התחלתי להוסיף עוד נר. אחרי כן הדלקתי נר נוסף על כל ילד שנולד. לפני שנולד בני האחרון (החמישי) הגעתי למנין שבע נרות. מאז שנולד לא הוספתי כי רציתי להשאר במנין 7 נרות כמו שאמי נוהגת להדליק. האם זה מותר לי לעשות כן?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שכבר שלוש פעמים הוספת בכל לידה נר ולא אמרת שיהיה בלי נדר, לכאורה זה כמו כל קבלה טובה שנחשבת נדר, אכן לענין קבלות כאלו, מועילה התרת נדרים של ערב ראש השנה למי שעשה או אפילו כל נדרי.