לתת לעובד צעיר עבודה שלא בהסכמת החברה שמעסיקה

שאלה:

שלום וברכה תודה ויישר כוח על פעלכם המבורך עבדתי עד לפני חודש שעתיים בשבוע אצל אישה מבוגרת המתגוררת אליי בסמיכות, עבודה מטעם חברת סיעוד (המקבלת תקצוב מלא מביטוח לאומי) לפני חודש עשיתי הסכם עם אחותי שתעבוד במקומי כיוון שלי לא מסתדר לעבוד שם יותר, אולם כיון שהיא מתחת לגיל 18 אסור לה לעבוד שם באופן רשמי, סידרנו את העניינים בכך שהדיווח הרשמי יהיה על שמי ואני אעביר לה את הכסף. הסכם זה הוא על דעת השכנה המבוגרת ולא על דעת החברה. שאלתי: א. האם זה מותר ב. במידה ולא – מה עליי לעשות עם עוון הגזילה שבידי? תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

העסקת עובד שלא לפי תקנון החברה יש בזה שינוי מדעת בעל הבית – ואסור. ולכן אסור להעביד עובד צעיר שלא לפי תנאי העבודה. ויש לקבל רשות מפורשת מהחברה המעסיקה.

על העבר אין צורך להחזיר (זה נחשב שינוי מדעת בעל הבית ושינוי מדעת בעל הבית אינו גזל אלא איסור לעשות כן), אבל מכאן והילך יש להפסיק את העבודה של האחות הצעירה.

בהצלה.