להצהיר נוכחות על שיעורים כשלא הייתי

שאלה:

שלום אני לומדת לקראת תעודת הוראה. א. האם מותר לעשות סימון נוכחות על שיעור שאיני נוכחת בו או שאני נוכחת בו באופן חלקי? ב. האם מותר להעתיק במבחנים? שני התופעות הנ"ל נפוצות שם מאד.

תשובה:

שלום וברכה,

לסמן נוכחות בשיעורים שלא היית הרי זה גנבת דעת – אם ההצהרה למורה או מנהלת. ואם ההצהרה היא לרשויות ולא לאדם פרטי, אין איסור של גנבת דעת, אבל יש בזה איסור שקר – בהצהרות לא נכונות כדי לקבל תעודה.

בהצלחה.