תספורת סמוך לזמן מנחה

שאלה:

שלום, ידוע לי שאסור להיכנס לספר ליספר סמוך לתפילה שמא ישבר הזוג. אם לספר יש לפחות שני זוגות מכונות תספורת או ב' זוגות מספרים האם עדיין קיים חשש שמא? תודה

תשובה:

שלום וברכה

בשאלתך זו דן כבר המשנה ברורה בסי' רלב ס"ק ו, וכתב שכאשר יש לו ב' או ג' זוגים מותר, וראה בקצות השולחן סי' כו ס"ק טו שכיום שהתספורת קצרה ומהירה ונעשית במכונה נהגו להקל בדין זה, וראה בבן איש חי פ' ויקהל שאפילו בזמן מנחה נהגו להקל.