שכן שמתנגד שאני ירחיב על הרחבה קיימת

שאלה:

בבניין 3 קומות שכן בקומה ראשונה הרחיב את הדירה אני מבקש לבנות על הגג שלו תוספת לחדר או מרפסת הגג 35מ יש עליו מזגנים מרעישים ועל הגג מצטברים מים ויתושים כמעט כל השנה ולבקשתי ועל חשבוני אני מבקש ליישר את הגג ע"י ריצוף אלכסוני וכן לטפל במזגנים וכן לגדר מסביב עם מעקה. והשכנה שהיא חדשה מתנגדת בכל תוקף. מה אפשר לעשות?

תשובה:

שלום וברכה,

לא בדיוק הבנתי מה הטיעונים בין השכנים.

שכן שהרחיב מותר לשכן שמעליו להרחיב מעל גבי הרחבתו, ולא צריך מהשכן רשות לכך. וצריך העליון לשכן לתחתון חצי מיציקת התקרה.

אם ההרחבה של השכן מביאה מזיקים, ודאי שמותר לעליון לנקות ולסדר כדי לסלק סבל ורעש מיותר ולא ניתן להתנגד על כך.

בהצלחה.